maart 06, 2006

Gezond

Zo. Het is gebeurd. Ik heb mijn borst kanker hopelijk verdreven. Na 1 jaar ziek zijn, moet het nu maar eens voorbij zijn.
Het was een heel moeilijk jaar, niet alleen voor mij maar ook voor Chris en mama Greiner.
De operatie viel nog wel mee. 2/3 heeft de dr. weggehaald van mijn rechter borst. 10 klieren zijn er ook mee uitgehaald en er waren er 7 bevallen.
Ik heb eerst 4 chemo s gehad. Die gingen ook nog wel. Heb veel geslapen was heel moe en draaierig in mijn hoofd. Maar gelukkig bijna niet misselijk geweest.
Daarna kreeg ik 24 bestralingen. Die vielen ook wel mee. Ik was op een paar plaatsen verbrand, maar daar kon ik mee leven.
Daarna zou ik nog 4 chemo s krijgen. Daarvan heb ik er maar drie gekregen, wat een geluk want die waren zo vreselijk. Die chemo s sloegen op het zenuwstelsel.
Zoveel ellende en pijn heb ik nog niet gehad als met deze chemo s. Omdat mijn handen en voeten gevoelloos werden en het gevaar bestond dat ik of niet meer lopen kon of niets meer kon tillen, heb ik er maar drie gekregen. Nou ja ik weet niet of de kanker ooit nog eens weer terug komt, maar die chemo s komen er bij mij niet meer in.
Nu ben ik sinds 5 dagen weer thuis, ik was 3 weken in een kuuroord. Nu gaat het leven verder. Ik moet deze maand nog naar drie artsen, Uroloog (heb ook nog blaaskanker) Onkoloog en de gynokoloog. Als ik daar geweest ben heb ik eerst weer 3 maanden rust.